Je bent hier:

Meer Info

Opgelicht worden via Marktplaats is tegenwoordig de normaalste zaak. Maar niet als het aan ons ligt!

Bijna dagelijks lezen en horen we in het nieuws dat er weer mensen zijn opgelicht op Marktplaats. En natuurlijk is het soms moeilijk om niet een klein beetje leedvermaak te hebben als je ziet hoe makkelijk sommige mensen er in zijn getrapt. Maar toch, het zal je maar gebeuren.

Op deze ''Marktplaats'' krijgen oplichters geen kans omdat we ten eerste een ''Marktplaats'' zijn voor alleen de stad Dordrecht. Alles wat je koopt of verkoopt kan dus makkelijk zelf afgeleverd of opgehaald worden waarbij je als koper ook ziet wat je koopt.

In principe is deze Vraag & Aanbodpagina alleen bedoeld voor particulieren. Voor bedrijven die artikelen in de aanbieding hebben bieden we een apart platform. Maar een bedrijf dat bijvoorbeeld een vitrinekast vervangt en de oude te koop wil aanbieden... Dat kan uiteraard wel.

Bovendien staat bij iedere advertentie een duidelijke knop met ''Misbruik melden'' waarmee iedereen een ''twijfelachtige'' advertentie direct onder onze aandacht kan brengen.

Sommige dingen willen we (liever niet) niet op de website

We vinden het bijvoorbeeld niet nodig om advertenties te tonen die seks gerelateerd zijn. Niet omdat wij daar niet tegen zouden kunnen, en u kunt er misschien ook wel tegen... Maar ook kinderen komen op de website.

Maar ook de verkoop van huisdieren vinden wij niet iets waaraan wij mee willen werken. Er zijn helaas teveel broodfokkers die zich niet om het dier bekommeren maar allen aan geld denken. Dit gezegd hebbende mogen uitzonderingen altijd in de groep ''Diversen'' worden geplaatst. Een huisdier bijvoorbeeld waarvan de eigenaar is overleden of in een verzorgingstehuis moest. Dat soort uitzonderingen moet uiteraard kunnen omdat het uiteraard in het voordeel is van het dier. Wel bekijken we alle advertenties met dieren zeer goed en houden een vinger aan de pols.

Voor ondernemers en winkeliers hebben we een aparte pagina (de aanbiedingspagina) waarop men alles onbeperkt kan en mag adverteren. Op deze ''tweedehands-website'' willen we in principe alleen advertenties van particulieren waarbij we wel een uitzondering maken voor bijvoorbeeld kunstenaars en mensen die zelf een product maken. Deze mogen/kunnen uiteraard hun artikelen aanbieden in de groep ''Zelf Gemaakt''

Wat je zelf maakt mag je bij ons ook verkopen

Stel je bent een Kunstenaar (of een Knutselaar) en je maakt zelf dingen. Wij beoordelen niet of je een Rembrandt bent of een Nico en onder de groep Zelf Gemaakt kun en mag je net zoveel adverteren als je wilt.

Na je eerste advertentie krijg je heel veel extra mogelijkheden om je advertenties er nog beter uit te laten zien

Misschien denk je bij het opmaken van je eerste advertentie dat het allemaal wat karig is. Je kunt foto's plaatsen (3) en wat tekst invoeren. Voor de meeste mensen blijkt dat ruim voldoende te zijn, maar voor wie (veel) meer wil zijn er uitgebreide mogelijkheden om advertenties (mooi) op te maken zodra je bent ingelogd (je inloggegevens mailen we je zodra je eerste advertentie is geplaatst).